ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ-ΙΑΣΥΣ

Στο χειρουργικό ιατρείο του IASYS, οι έμπειροι χειρούργοι μας δέχονται ενήλικες και παιδιά.

Σε εμάς πραγματοποιείται η κλινική εξέταση, η διαγνωστική προσέγγιση, ο θεραπευτικός σχεδιασμός, η επεξήγηση επεμβάσεων και η μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Οι βασικότερες ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται στον χώρο μας είναι οι παρακάτω:

Αφαίρεση σπίλων – ελιών

Η αφαίρεση των σπίλων γίνεται άλλοτε για αισθητικούς λόγους και άλλοτε για προληπτικούς λόγους. Όταν μια ¨ελιά¨ αλλοιώνει την αισθητικότητα του προσώπου και επιβαρύνει ψυχολογικά το άτομο μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι προληπτικοί λόγοι που επιβάλλουν την αφαίρεση ενός σπίλου είναι η μεταβολή στο χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος ενός σπίλου, ενώ στα επιπλέον κριτήρια συμπεριλαμβάνονται τα ασαφή όρια και η ασυμμετρία του.

Αφαίρεση λιπωμάτων

Σοφή κρίνεται από την ιατρική κοινότητα η αφαίρεση των λιπωμάτων, των καλοηθών ογκιδίων που τυχαίνει να εμφανίζονται στο σώμα ορισμένων ανθρώπων, καθώς είναι σχεδόν αδύνατος ο διαχωρισμός τους από τα λιπoσαρκώματα χωρίς την πραγματοποίηση βιοψίας.

Αφαίρεση κύστεων

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε δει άτομα να εμφανίζουν εξογκώματα κάτω από το δέρμα στα μαλλιά , το πρόσωπο ή το σώμα. Πρόκειται για ογκίδια μαλακά στην υφή τα οποία όταν τα πιέσει κανείς κλυδάζουν δηλαδή μοιάζουν με μπαλάκι που περιέχει υγρό.Τα ογκίδια αυτά ονομάζονται κύστες και επειδή εμφανίζονται στον υποδόριο ιστό κάτω από την επιδερμίδα και το υγρό που περιέχουν είναι σμήγμα συχνά ονομάζονται σμηγματογόνες ή επιδερμοειδείς κύστες.

Συρραφή – Αλλαγή περιποίηση τραυμάτων

Aναλαμβάνουμε την περιποίηση και αλλαγή της πληγής – τραύματος που έχει υποστεί χειρουργική επέμβαση. Προετοιμάζουμε κατάλληλα την πληγή με σκοπό την αφαίρεση ραμμάτων (όπου απαιτείται) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει ο γιατρός. Τα πρώτα 24ωρα μετά το χειρουργείο είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σωστά οι αλλαγές στις γάζες διότι η πληγή (τραύμα) είναι ακόμα σε επούλωση και μπορεί εύκολα να μολυνθεί.Προσοχή εάν δεν γνωρίζετε πως να κάνετε μια αλλαγή τραύματος ή δεν είστε σίγουροι για το αν η πληγή είναι καθαρή και σε καλή κατάσταση.

Μην επιχειρήσετε μόνοι σας τις αλλαγές. Η κακή περιποίηση του τραύματος μπορεί να επιφέρει:

Επιπλοκές στην επούλωση όπως συνεχή αιμορραγία

Μείωση της λειτουργίας του μέρους στο οποίο βρίσκεται το τραύμα

Πόνο και ερυθρότητα

Σχηματισμό παραμορφωμένης ουλής

Μόλυνση και στη συνέχεια πυρετό στον ασθενή

Ονυχεκτομή

Η είσφρυση όνυχος προκαλείται όταν ένα αιχμηρό νύχι μεγαλώνει και τραυματίζει την περιοχή κάτω απο το δέρμα προκαλώντας φλεγμονή.

Συνήθως παρατηρείται στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερματικές και οστικές παθήσεις

Διάνοιξη Αποστημάτων

Το απόστημα προκαλεί πόνο και αίσθημα καύσου. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, με μεγαλύτερη συχνότητα στην περιοχή της μασχάλης, γύρω από την περιοχή του πρωκτού και του κόλπου, στα δάκτυλα, τη βάση της σπονδυλικής στήλης (κόκκυγας), γύρω από το δόντι και στο όσχεο. Απόστημα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και γύρω από ένα θύλακα τρίχας (δοθιήνας ή καλόγηρος).

 

ΤΜΗΜΑ ΜΑΣΤΟΥ


Το Tμήμα Mαστού του IASYS δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σκοπό την διάγνωση και καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού κατά κύριο λόγο, αλλά και την διαχείριση των λοιπών καλοήθων παθήσεων του Μαστού.

Η ιατρική μας ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού.

 Μετά από την μελέτη των περιστατικών προτείνεται η καλύτερη σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα περαιτέρω αντιμετώπιση και επικουρική θεραπεία (Ακτινοθεραπεία, Χημειοθεραπεία, Βιολογική Θεραπεία, Ορμονική Θεραπεία). 

Στο ιατρείο μαστού γίνεται η μετεγχειρητική φροντίδα των χειρουργημένων γυναικών και οι ασθενείς παρακολουθούνται (follow up) επί σειρά ετών μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών τους για τυχόν υποτροπή ή επανεμφάνιση της νόσου, για επιπλοκές των θεραπειών ή άλλα ζητήματα γυναικολογικής υγείας. Επίσης, γίνεται Screening εξέταση ασυμπτωματικών γυναικών και ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, καθώς και εξέταση για διάγνωση και αντιμετώπιση συμπτωματικών γυναικών.

Για γυναίκες «Υψηλού Κινδύνου» εμφάνισης καρκίνου μαστού, στο ιατρείο πραγματοποιείται η αρχική εκτίμηση του κινδύνου, η κατάταξη και ομαδοποίηση σε κατηγορίες επικινδυνότητας καθώς και η διαρκής ειδική παρακολούθηση τους.

 

 

Close Menu