Τεστ Κορωνοϊού (COVID-19) στην Αθήνα από το IASYS

Ο Κορωνοϊός COVID-19 (Coronavirus disease 2019) αποτελεί νόσο του αναπνευστικού που εκδηλώνεται συνήθως με ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (βήχα, μυαλγίες, κόπωση) τα οποία όμως μπορούν να εξελιχθούν σε υψηλό πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια και δύσπνοια. 

Συμπτώματα Κορωνοϊού COVID-19

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν από 2 έως 14 ημέρες μετά την επαφή του ατόμου με τον ιό. Mπορεί να είναι ήπια έως πολύ σοβαρα ενώ υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ασυμπτωματικών ασθενών. Τα βασικά συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας, εξάντληση, αγευσία, ανοσμία, δύσπνοια, μυαλγίες, κρυάδες, πονόλαιμος, καταρροή, πονοκέφαλοι, πόνος στο στήθος και διάρροια.

Αν έχετε κάποια από τα συμπτώματα του Kορωνοϊού θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ιατρό σας ή να καλέσετε στην γραμμή 24ωρης λειτουργίας του ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα στο 1135 ώστε να πάρετε τις κατάλληλες οδηγίες. Αν οι ειδικοί θεωρήσουν ότι τα συμπτώματα που εμφανίζετε ταιριάζουν με αυτά του Kορωνοϊού τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε το ανάλογο τεστ.

Ποιο test διάγνωσης πρέπει να κάνετε από αυτά που διαθέτουμε;

  • Ανίχνευση και ταυτοποίηση του ίδιου του ιού SARS-Cov-2 με μοριακή μέθοδο RP–PCR. (Κλασσικό και ταχύ)
  • Ταχύτεσταντιγόνου, RAPID Antigentest.
  • Ταχεία διαγνωστικά test τα οποία ανιχνεύουν τα ειδικάαντισώματαέναντι του ιού SARS-Cov-2.

 

Μοριακό Τεστ COVID-19

Πως γίνεται;

Το μοριακό τεστ γίνεται με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (διάρκεια μερικών δευτερολέπτων) και τη χρήση μοριακών τεχνικών ανίχνευσης του ιού. Για τη διάγνωση του ιού SARS-CoV-2 χρησιμοποιείτε realtime PCR η οποία αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο έγκυρη μέθοδο για τη διάγνωση του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεδομένης της άριστης ευαισθησίας και ειδικότητας που παρουσιάζει σε δείγματα ανώτατου ή κατώτατου αναπνευστικού.

Οι μοριακές εξετάσεις μας δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό τη χρονική στιγμή της διενέργειας της εξέτασης αλλά δεν μπορούν να μας δείξουν αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν.

Διαδικασία εξέτασης για μοριακή διάγνωση Κορωνοϊού στο IASYS

Πριν την δειγματοληψία ο ασθενής συμπληρώνει την ειδική φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία του και δίνει τη συγκατάθεσή του για επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Η δειγματοληψία γίνετε με τη λήψη βιολογικού υλικού με έναν ειδικό στυλεό, για την ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη. Σε μερικούς ασθενείς μπορεί να προκαλέσει μία μικρή ενόχληση.

Έπειτα το δείγμα μεταφέρεται στο ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο για την απομόνωση και την ανίχνευση γενετικού υλικού του ιού. Όλα τα αντιδραστήρια είναι πιστοποιημένα CE-marking για διαγνωστικούς σκοπούς.

Στη περίπτωση θετικού δείγματος, είναι αναγκαία η ενημέρωση του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) . Αμέσως μετά οι αρχές αναλαμβάνουν το χειρισμό του περιστατικού. Μερικά από τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές ανά περίπτωση μπορεί να είναι η επικοινωνία με τον ασθενή, ιχνηλάτηση επαφών, προληπτικά τεστ των στενών επαφών κ.α.

Πληροφορίες και κόστος για το Μοριακό Τεστ COVID-19 από το IASYS

Το IASYS διεξάγει μοριακό τεστ κορωνοϊού (COVID-19) σε συνεργασία με διαπιστευμένο εργαστήριο. Επίσης παρέχουμε την υπηρεσία κατ’ οίκον δειγματοληψίας με όλα τα απαραίτητα ειδικά προστατευτικά μέσα για τη φροντίδα του ασθενούς. Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα από 2 έως 24 ώρες. Αν η δειγματοληψία γίνει μέχρι τις 13:30 τότε τα κλασσικά PCR βγαίνουν την ίδια μέρα. Τα γρήγοραPCRβγαίνουν σε δύο ώρες. Το Σαββατοκύριακο δεν διενεργούνται μοριακά τεστ. Το αποτέλεσμα φέρει υπογραφές Ιατρού Βιοπαθολόγου και Μοριακού Βιολόγου, οι οποίοι διασφαλίζουν την ποιότητα των αναλύσεων και την εγκυρότητα των απαντήσεων.

Τα αποτελέσματα στέλνονται μέσω email.

Σε περίπτωση που έχετε ανάγκη το τεστ COVID-19 για ταξίδι στο εξωτερικό, το αποτέλεσμα του τεστ εκδίδεται στα Αγγλικά, περιλαμβάνοντας αριθμό διαβατηρίου, ταυτότητας και ότι άλλο απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες της χώρας προορισμού. Κάποιες χώρες αυτή τη στιγμή ζητούν να έχει γίνει μοριακό τεστ COVID-19 με τη μέθοδο PCR 48-72 ώρες πριν το ταξίδι.

 

Το κόστος της εξέτασης για το κλασσικό PCR ανέρχεται στα 47€.

Το κόστος της εξέτασης για το ταχύPCR ανέρχεται στα 100€.

Για την κατ’ οίκον δειγματοληψία η επιπλέον χρέωση είναι 10€.

To IASYS διεξάγει ομαδικές δειγματοληψίες και τεστ COVID-19 για εταιρίες, συλλόγους και παραγωγές. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να δημιουργήσουμε ειδική προσφορά σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

RAPID Antigentest.

Με τo ταχύ τεστ αντιγόνου, RAPID Antigentest, συλλέγουμε φαρυγγικό ή ρινικό δείγμα από τον ασθενή. Τα αποτελέσματα της Ταχείας Εξέτασης Αντιγόνου,  RAPID Antigentest, είναι διαθέσιμα εντός 15 λεπτών.

To συνολικό κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 10€.

Για την κατ’οίκον δειγματοληψία η επιπλέον χρέωση είναι 10€.

 

 

Τεστ ειδικών αντισωμάτων κορωνοϊού από το IASYS

Υπάρχει η δυνατότητα ανίχνευσης αντισωμάτων ενάντια του ιού για τους ασθενείς που μπορεί να έχουν ήδη νοσήσει. Αυτό γίνεται με ορολογική μέθοδο η οποία απαιτεί μια απλή αιμοληψία.

Στο IASYS ανιχνεύονται τα IgG, και IgM αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός έναντι του νέου κορωνoϊού (SARS–CoV-2)

Τα IgM αντισώματα παράγονται τις πρώτες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για έναν με δύο μήνες το πολύ.
Τα IgG εμφανίζονται στο αίμα λίγο αργότερα από τα IgM και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα, μήνες ή χρόνια, το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα για τον νέο κορωνοϊό.

Η διάρκεια της εξέτασης απαιτεί μόνο 2-3 λεπτά.

Τα αποτελέσματα των ορολογικών test απαιτούν μόνο 20 λεπτά.

Τα αποτελέσματα στέλνονται μέσω email.

 

Το διαγνωστικό κέντρο IASYS διενεργεί και τα τριαtest.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ανωτέρω δειγματοληψίες  πραγματοποιούνται μόνο στην Αθήνα από το εξειδικευμένο προσωπικό μας σε συνδυασμό με την απαραίτητη κλινική αξιολόγηση.

Ειδικά μέτρα προστασίας από το IASYS

Πρωτόκολλο εργαστηρίου:

Η δειγματοληψία γίνεται πάντα με κλείσιμο ραντεβού με χρονική απόσταση τουλάχιστον 30 λεπτά . Πριν εισέλθει ο ασθενής στο εργαστήριο για δειγματοληψία για το μοριακό τεστ κορωνοϊού SARs– COV-2  πρέπει υποχρεωτικά να φοράει χειρουργική μάσκα και να καθαρίζει τα χέρια του με αντισηπτικό κατά την είσοδο. Ο δειγματολήπτης φοράει γάντια και προστατευτικό ρουχισμό μίας χρήσης τα οποία πετάγονται μετά το πέρας της δειγματοληψίας. Η δειγματοληψία γίνεται πάντα στον ειδικό χώρο με την πόρτα κλειστή. Η πληρωμή συνίσταται να γίνεται με POS ή τραπεζική κατάθεση. Μετά την αναχώρηση του ασθενή με υποψία SARs– COV-2 πρέπει να απολυμαίνονται με αντισηπτικό όλες οι επιφάνειες στο χώρο δειγματοληψίας, το POS, τα χερούλια της πόρτας, τα κουμπιά της πόρτας εισόδου και του ασανσέρ (3ος και ισόγειο).

Σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζονται οι καρέκλες, οι επιφάνειες τις γραμματείας και οι χώροι αναμονής.

Κάθε μέρα τα δάπεδα καθαρίζονται με χλωρίνη και οι επιφάνειες εργασίας με αντισηπτικό.

Επίσης πραγματοποιείται γενική απολύμανση του εργαστηρίου.

Η εργαστηριακή ποδιά αλλάζεται και να πλένεται επίσης τακτικά.

Όλο το προσωπικό του IASYS, υπόκειται σε τεστ COVID-19 SARs– COV-2 πολύ τακτικά. Αν κάποιος από το προσωπικό εμφανίσει συμπτώματα SARs– COV-2 πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του και να του γίνει δειγματοληψία κατ΄οίκον. Στις κατ’οικον δειγματοληψίες το προσωπικό εισέρχεται στο χώρο του ασθενούς με μάσκα, γάντια και προστατευτικό ρουχισμό μίας χρήσης. Πριν την είσοδο και μετά την έξοδο γίνεται καθαρισμός χεριών με αντισηπτικό. Μετά την αποχώρηση ο προστατευτικός εξοπλισμός μίας χρήσης πετάγονται.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο 210 7220080.

Close Menu