ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ποιο test διάγνωσης πρέπει να κάνετε από αυτά που διαθέτουμε;

  • Ανίχνευση και ταυτοποίηση του ίδιου του ιού SARS-Cov-2 με μοριακή μέθοδο RP-PCR.
  • Ταχεία διαγνωστικά test τα οποία ανιχνεύουν τα ειδικά αντισώματα έναντι του ιού SARS-Cov-2.

Αναμφισβήτητα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η πιο αξιόπιστη μέθοδος για διάγνωση του COVID-19 είναι η μοριακή μέθοδος, που θεωρείται η καταλληλότερη δεδομένης της άριστης ευαισθησίας και ειδικότητας που παρουσιάζει σε δείγματα ανώτατου ή κατώτατου αναπνευστικού.

Οι μοριακές εξετάσεις μας δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό τη χρονική στιγμή της διενέργειας της εξέτασης αλλά δεν μπορούν να μας δείξουν αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν.

Με τις ορολογικές εξετάσεις ελέγχουμε αν υπάρχουν αντισώματα του ιού στο αίμα ενός ατόμου. Τα κυριότερα αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός έναντι των ιών είναι τα IgG και τα IgM.
Τα IgM αντισώματα παράγονται τις πρώτες ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για έναν με δύο μήνες το πολύ.
Τα IgG εμφανίζονται στο αίμα λίγο αργότερα από τα IgM και συνήθως παραμένουν στον οργανισμό για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα, μήνες ή χρόνια, το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα για τον νέο κορωνοϊό.
Τα αποτελέσματα των ορολογικών test απαιτούν μόνο είκοσι λεπτά.

Το διαγνωστικό κέντρο IASYS διενεργεί και τα δυο test.

Η εξέταση γίνεται σε ειδικό αποκλειστικά για την εξέταση χώρο, με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και μόνο κατόπιν ραντεβού.

Ο κάθε εξεταζόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκα και γάντια).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο 210 7220080.

Close Menu