ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΙΑΣΥΣ

Στο Νευρολογικό τμήμα του IASYS έμπειροι ιατροί εξετάζουν παθήσεις του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος.

Όπως είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μυασθένεια κ.α.
Διαγνωστικές Εξετάσεις
Ηλεκτρομυογράφημα
Το ηλεκτρομυογράφημα (ΗΜΓ) είναι η μέθοδος που περιλαμβάνει τις τεχνικές ελέγχου της ηλεκτρικής δραστηριότητας του περιφερικού νεύρου και του μυός. Είναι η βασική εξέταση, με την οποία ερευνάται ο περιφερικός κινητικός νευρώνας και ο μυς.
Το ηλεκτρομυογράφημα (ΗΜΓ) γίνεται μέσω ηλεκτροδίων-βελόνας για την καταγραφή της μυϊκής δραστηριότητας.
Οι συχνότερες ασθένειες που διερευνούνται με το ηλεκτρομυογράφημα είναι:
  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, συμπιέσεις του ωλενίου νεύρου στην παρατροχίλιο απόφυση του αγκώνα ή στην περιοχή του πισοειδούς οστού στον καρπό, του κερκιδικού νεύρου στην σπειροειδή αύλακα του βραχιονίου οστού, του περονιαίου νεύρου στην κεφαλή της περόνης κλπ.
  • Ριζίτιδες της αυχενικής και οσφυικής μοίρας.
  • Διαβητική, αλκοολική, γενετικά καθορισμένη, φαρμακευτική, οξεία και χρόνια πολυρριζονευροπάθεια, συνοδές νόσων κολλαγόνου ή κακοηθειών κλπ.
  • Μυοπάθειες
  • Πλαγία μυατροφική σκλήρυνση (νόσος του Charcot), νωτιαία μυατροφία κλπ.
Στο Ιατρείο γίνεται επίσης διάγνωση και θεραπεία χρόνιων παθήσεων που είναι αποτέλεσμα της εκφύλισης των νευρώνων του εγκεφάλου. Όπως είναι, οι άνοιες (νόσος Alzheimer, Αγγειακή άνοια, Μετωποκροταφικές άνοιες, κ.α.) και η νόσος Parkinson. 
Επίσης πραγματοποιείται έλεγχος κεφαλαλγίας σε περιπτώσεις συνεχών πονοκεφάλων και ημικρανιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συστήνεται εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας που ξεπερνά τα στενά όρια της φαρμακευτικής αγωγής.
 
Καλέστε μας στο 210-7220080 και κλείστε το δικό σας ραντεβού. 
Close Menu